INFO SEMINARIE TRANSPORT GENK 24 NOVEMBER 2022

Steeds vaker worden transportondernemingen geconfronteerd met (aanzienlijke financiële) claims van opdrachtgevers inzake aansprakelijkheid, die dan nog vaak worden ingehouden op de transportfacturen.

Wij nodigden meester Filip Melis uit, advocaat gespecialiseerd in de materie en auteur van de algemene voorwaarden die afgedrukt worden op de CMR’s van de drie erkende beroepsfederaties om de mogelijke valkuilen en schietgeweren in het CMR landschap toe te lichten.

Vanaf 1 januari 2023 zal de nieuwe functieclassificatie voor het rijdend personeel van toepassing worden. Hoog tijd dus om actie te ondernemen voor elke transportonderneming met chauffeurs in dienst. Bruno Velghe, voorzitter van Uptr, zal de praktische stappen die daaromtrent moeten gezet worden, kort toelichten.

Steeds vaker worden vrachtwagens gecontroleerd op ladingzekering. 1Hinp Dhr Kurt Garrez, nationaal coördinator netwerk ladingzekering GPI (Geïntegreerde Politie) samen met 1Inp Dhr Stefaan Rigaux, provinciaal verantwoordelijke netwerk ladingzekering West-Vlaanderen en 1Inp Dhr David Punie (WPR HASSELT), provinciaal verantwoordelijke netwerk ladingzekering Limburg, komen respectievelijk te Kortrijk, Aalst en te Genk de wetgeving rond ladingzekering toelichten alsook een aantal casussen waarbij men vaststelt dat het vaak fout loopt.

Inschrijvingen: Inschrijven uiterlijk telkens tot zeven kalenderdagen vooraf is Gratis, maar wel verplicht gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen. Bij verhindering na inschrijving gelieve ons telefonisch te verwittigen op volgend nummer 056/60.17.38. Bij annulering zonder verwittiging zien wij ons verplicht een administratieve kost van 50 euro aan te rekenen.

o Donderdag 24.11.2022 om 19u te Genk (Thor Park – Poort 8000)

bruno velghe