Info seminarie Transport te Kortrijk op do 4.05.2023.

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (Sftl) regelt niet enkel de eindejaarspremie, syndicale premie, hospitalisatieverzekering, het sectoraal aanvullend pensioen, ….. maar neemt ook heel wat initiatieven om de instroom van werknemers in de sector te bevorderen. Naast de traditionele opleidingen vrachtwagenchauffeur in het beroepsonderwijs en de opleidingen voor werkzoekenden met de Vdab (Forem/Logisticity) wil het Sftl met de projecten als ‘avontuurlijke jobs’ en ‘Future Drivers’ op permanente basis “zij-instroom” voor de sector organiseren. Een toelichting door Dhr Geert Heylen, directeur van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek.

De regelgeving inzake het re-integratietraject van arbeidsongeschikte werknemers, onderging eind vorig jaar op een aantal fundamentele punten een groot aantal aanpassingen. Omdat een snellere terugkeer van arbeidsongeschikte werknemers naar het werk kan bijdragen tot een sneller herstel, dient de arbeidsarts reeds na 4 weken arbeidsongeschiktheid te informeren omtrent de mogelijkheden voor werkhervatting, tevens werd de bijzondere procedure, om beroep te doen op medische overmacht om de arbeidsovereenkomst wanneer de werknemer definitief ongeschikt is voor het overeengekomen werk te beëindigen, ingrijpend aangepast. Arbeidsarts Mevr Ilse Tack van de externe dienst voor preventie en bescherming Mensura vzw zal er ons tijdens deze info sessie alles over vertellen.

In het paritair comite 140.03 werden recent enkele bijzondere Cao’s afgesloten (recht op deconnectie, opleidingsrecht/plan, weekendploegen, bepalingen van de arbeidsvoorwaarden voor het rijdend personeel, …. tevens hebben de vakbonden hun eisenbundel voor 2023 – 2024 neergelegd ! Hoog tijd om Bruno Velghe, voorzitter Uptr een korte stand van zaken te laten geven.

Programma TE KORTRIJK :

18u45 ontvangst en verwelkoming ;

19u Dhr Geert Heylen, directeur Sociaal Fonds Transport en Logistiek : instroom in de sector, een uitdaging voor alle partijen ;

19u20 Mevr Ilse Tack, arbeidsarts bij Mensura Externe dienst Preventie en Bescherming op het werk : reïntegratie van arbeidsongeschikte werknemers ;

20u10 : Dhr Bruno Velghe, voorzitter Uptr, recente Cao’s en uitdagingen in het sociaal overleg.

20u30 : netwerkmoment

Het seminarie gaat door te Kortrijk, Engelse Wandeling 2 bus K 07G. (Paycover)

Inschrijvingen: Inschrijven tot vrijdag 28.04.2023 vooraf is Gratis, maar wel verplicht gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen. Bij verhindering na inschrijving gelieve ons telefonisch te verwittigen op volgend nummer 056/60.17.38. Bij annulering zonder verwittiging zien wij ons verplicht een administratieve kost van 50 euro aan te rekenen.

bruno velghe