Info avond Transport Aalst op 21 december 2021

Vanaf volgend jaar zal de transportsector aanzienlijk van gedaante veranderen. Niet enkel wordt elke transporteur geconfronteerd met aanzienlijk kostprijsstijgingen die moeten doorgerekend worden aan de klant en staat de tewerkstelling onder druk, maar ook de volgende fase van het mobility package gaat van start in februari 2022.

Op deze info avonden zullen we stil staan bij elk van deze aspecten. 

Dhr Johan Boonen, consultant, heeft eerder dit jaar in opdracht van de Universiteit Antwerpen en het I.T.L.B. het nieuwe online kostprijsberekeningsmodel vorm gegeven alsook het nieuwe indexmodel.

Dhr. Bruno Velghe, voorzitter Uptr, onderhandelde het sectorakkoord 2021-2022 hetwelk de krijtlijnen uitzet voor de toekomstige verloning van alle arbeiders uit de sector en in het bijzonder de invoering van de nieuwe functieclassificatie voor de chauffeurs.

Tot slot zal het ‘Mobility Package’ vanaf februari 2022 een nieuwe fase ingaan, waarbij de cooling off periode van vier dagen van toepassing wordt, de ingave van de landcode bij grensoverschrijding, de omzetting van de detacheringsrichtlijn, de terugkeer verplichting naar de lidstaat van vestiging binnen de acht weken, ….

Meester Frederik Vanden Bogaerde van Transport Law Advisors (TLA) werd uitgenodigd om deze laatste nieuwe verplichtingen toe te lichten.

19u : ontvangst en verwelkoming door Dhr. Ronald Tiebout, juridisch adviseur Uptr;

19u10 : uiteenzetting door Dhr. Johan Boonen, consultant, het nieuwe indexmodel en het online kostprijsberekeningsmodel van I.T.L.B.;

19u30 : uiteenzetting door Dhr. Bruno Velghe, voorzitter Uptr, het sectorakkoord 2021-2022;

20u00 : uiteenzetting door Meester Frederik Vanden Bogaerde, het Mobility Package;

20u45 : Networking – aangepast hapje en drankje

Inschrijven voor 27 november 2021 is Gratis, maar wel verplicht gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen. Bij verhindering na inschrijving gelieve ons telefonisch te verwittigen op volgend nummer 056/60.17.38. Bij annulering zonder verwittiging zien wij ons verplicht een administratieve kost van 50 euro aan te rekenen. Voor deelname aan de info avonden moet u zich aanmelden met mondmasker, een Covid Safe Ticket en uw identiteitsbewijs. Indien er bijkomende maatregelen worden opgelegd door de overheid zullen wij dit communiceren. Wij danken u voor uw begrip.

An Wuytack